Privacyverklaring

Hier vind je de privacyverklaring van The Love Label. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door The Love Label.

  1. Inleiding

In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

  1. The Love Label

Je leest op dit moment de privacyverklaring van The Love Label. The Love Label is een lifestyle label dat baby & kinder textiel van natuurlijke materialen verkoopt. Ook heeft The Love Label een blog met inspirerende artikel over baby’s, kinderen en moeders.
Er zijn situaties waarin jouw gegevens door The Love Label verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door The Love Label, neem dan gerust contact op (info@thelovelabel.nl).

  1. Doelgegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door The Love Label. Deze worden hieronder toegelicht.

  • Het versturen van nieuwsbrieven

The Love Label stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Je voornaam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van The Love Label. Daarnaast kan je mondeling of tekstueel gevraagd worden om je aan te melden.

  • Contact opnemen

Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met The Love Label via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer en projectomschrijving.

  • Analytics

De website van The Love Label verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je websitebezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan.

  1. Ontvangers

De gegevens die The Love Label ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

  • Mailchimp

De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.

  • Email – Craft Creative

De e-mail van The Love Label wordt gehost bij Craft Creative. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Craft Creative.

  • Website – Craft Creative

De website en back-ups van de website worden gehost bij Craft Creative. Gegevens die jij achterlaat op de website van The Love Label zijn op de servers van Craft Creative opgeslagen.

  1. Opslagperiode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door The Love Label, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

  • Het versturen van nieuwsbrieven

Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar info@thelovelabel.nl.

  • Contact opnemen

Op het moment dat je contact opneemt met The Love Label via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

  • Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

  1. Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Jouw gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door The Love Label of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar The Love Label. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

  1. Jouw rechten 
    • Recht op inzage

Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij The Love Label vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen met The Love Label. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

  • Recht op rectificatie

Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door The Love Label. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.

  • Recht op overdracht

Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij The Love Label opgeslagen liggen ten behoeve van het overdragen naar een andere partij/webshop, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient The Love Label al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

  • Recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij The Love Label vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

  • Recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat The Love Label niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.

  • Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wil jij niet dat The Love Label jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens. Het gebruik maken van deze rechten kan via info@thelovelabel.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, idbewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

  1. Plichten

The Love Label verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van producten van The Love Label via e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan The Love Label de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met The Love Label met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

The Love Label behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer The Love Label dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van The Love Label te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens:

info@thelovelabel.nl