zwart-wit portretfoto vrouw

(stay at) home stories met Doré Kuppens

Geplaatst in: Home stories 0

In de rubriek (stay at) home stories praat ik met vrouwen die mij inspireren op het gebied van interieur, stijl en hun dagelijks leven. Home stories gaat over het leven in en rondom je huis. De plek waar je leeft, tot rust komt en oplaadt. In je eentje of met je dierbaren. Waar plek is voor liefde, tranen en plezier, een veilige plek die aanvoelt als een warme deken. Waar je herinneringen voor het leven maakt, door het kleine, dagelijkse geluk te vieren.

In deze tweede home stories praat ik met Doré Kuppens. Ze woont met haar man en dochter Mea in een jaren’30 woning in Den Bosch. Doré inspireert mij met haar prachtige, minimalistische foto’s op het gebied van lifestyle en interieur. In deze nieuwe home stories vertelt ze over haar ouderlijk huis, wat haar favoriete plek is in huis en hoe ze haar ochtenden start. 

Doré, hoe zag jouw ouderlijk huis eruit?  

Knus en vooral erg gezellig. Kaarsjes aan zodra het donker werd. In de woonkamer stond een grote plofbank met bloemetjes print. Een grote mand in de kast gevuld met lekkere dingen. En een heerlijke tuin achter en naast het huis. Dit was typisch mijn ouderlijk huis bij Papa. Ik had namelijk twee ouderlijke huizen. Dat vond ik altijd zo leuk, om alles dubbel te hebben.

Het huis bij Mama is een boerderij met veel dieren, ruimte en midden in de natuur. Paarden, konijnen, ezels, kippen, honden en katten alles liep er rond. Een gezellige leefkeuken waar de hele dag door mensen een ouderwets bakje koffie kwamen drinken. Een grote beestenboel dus.

Wat is jouw jeugd herinnering aan je ouderlijk huis?

Dat alles mocht, niks was te gek. Altijd vriendinnetjes over de vloer. Logeerpartijtjes tot samen naar de disco en op vakantie. Het was altijd een groot feestje.

 

“Paarden, konijnen, ezels, kippen, honden en katten alles liep er rond. Een gezellige leefkeuken waar de hele dag door mensen een ouderwets bakje koffie kwamen drinken. Een grote beestenboel dus”. 

 

Wat maakt jouw huis jouw thuis? Wat is typisch Doré?

Het decoreren van mooie spullen in huis komt meestal van mij. Ik vind het heerlijk om daar mee bezig te zijn. Ik kan daar ook ontzettend van genieten en dat maakt het huis typisch Doré.

Fijnste plek in huis?

Oeh, een hele lastige, maar dan toch stiekem de eetkamer. Hier kan ik uren met onze vrienden aan borrelen, kletsen of een bordspel doen. Maar in de zomer is dat zeker onze achtertuin. Heerlijk om buiten te zijn.

 

 

Minimalistische slaapkamer inspiratie

 

 

“Collect moments not things” is een bekende quote. Toch kleven aan sommige spullen nou eenmaal de mooiste herinneringen. Welke zijn dat voor jou? 

Eigenlijk wonen wij hier nog niet zolang, maar dit huis is het eerste huis waar we flink mee aan de slag zijn gegaan. Alles is onder handen genomen. Dus ik geniet eigenlijk van alles om mij heen, want manlief heeft alles zelf aangepakt en dat geeft mij de mooiste herinneringen.

En wat zijn dan jouw favoriete items in huis? 

De bank! Zeker weten onze bank staat op nummer 1. Hij zit namelijk zo lekker. Eerst hadden wij een bank die er mooi uitziet maar voor geen meter zat. Dus we zijn bewust opzoek gegaan naar een lekkere plofbank en die hebben we gevonden. Nu kunnen we weer genieten van de avondjes op de bank met een goeie film of serie.

Waar haal jij inspiratie voor je huis vandaan?

Via Pinterest, maar ook vaak via Instagram of vriendinnen. En vaak komen daar hele mooie inspiraties vandaan!

Besteed je meer aandacht aan je huis sinds je kinderen hebt?

Ja en nee. Ik was altijd al bezig met interieur en het gezellig maken van je eigen plekje. Maar sinds ik een dochtertje heb ben ik wel een mega schoonmaak miep geworden. Ik hou ervan als het schoon is, voor haar en voor onszelf.

 

 

“Manlief heeft alles zelf aangepakt in ons huis en dat geeft mij de mooiste herinneringen”. 

 

Details jaren 30 woning

 

Een hele dag thuis met je kinderen, hoe ziet je ideale dag er dan uit? Of wat doen jullie het liefste?

In de ochtend ontbijten we op de bank, luisteren we naar kinderliedjes, dansen we of doen een bordspel en gaan daarna wandelen. We eten wat fruit in de middag en we houden van bakken. Heerlijk om samen een cake of taart te bakken in de keuken. Tegenwoordig spelen we ook veel op het kamertje van Mea, samen, of ik laat haar even haar eigen momentje pakken. Als papa thuiskomt en het eten klaar is gaan we gezellig allemaal aan tafel. Natuurlijk met veel kaarsjes aan.

 

 

Minimalistische eetkamerinspiratie_lamp Georges store

 

Wat doe je thuis het liefste als je alleen bent?

Als ik alleen ben dan betrap ik me er zelf op dat ik toch vaak met de stofzuiger in de weer ben. Maar stiekem vind ik het heerlijk om voordat ik de deur uitga een schoon huisje achter te laten. Vaak doe ik dit in de ochtend en in de middag ga ik eropuit. Soms kan ik ook lekker op de bank ploffen met een goeie serie, masker in het haar en een reep chocola. Vooral nu in de wintermaanden.

Wat zijn voor jou de kleine momenten die het verschil maken op een dag?

De ochtend. Mea is een redelijk goeie uitslaper dus mama ook. Rond 08:30 kruipt Mea haar bed uit en komt ze heerlijk in ons bed liggen. Samen kletsen of gewoon liggen. Het is altijd weer leuk om te horen wat ze te vertellen heeft voordat de dag begint.

 

Interieurinspiratie_lamp Georges store

 

Heb je rituelen die je dagelijks uitvoert in huis?

Zodra ik opsta loop ik vrijwel meteen met de was naar beneden en zet ik een wasje aan. Dan gooi ik de ramen open, maak ik een latte macchiato en vervolgens zet ik kinderliedjes aan want we hebben tegenwoordig in de ochtend een dansuurtje. De stofzuiger komt ook nog een keer voorbij inclusief de dweil.

Nu we met zijn allen thuis zitten komen de muren vast weleens op je af en wil je niets liever dan even weg zijn thuis. Hoe zorg je ervoor dat je huis toch weer dé plek is waar je graag naar terugkeert?

Ik probeer het altijd gezellig te maken. Een rustige maar warme uitstraling dat geeft mij rust. Vaak als ik even de deur uit ben dan kan ik er zo naar uitkijken om in de avond lekker thuis te zijn. Met een kop gemberthee en een dekentje en de avond vliegt voorbij!

__________

Volg Doré op Instagram voor inspirerende beelden op het gebied van interieur + lifestyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *