mijn tweede zwangerschap - favorieten van het 3e trimester

Mijn tweede zwangerschap- favorieten van het 3e trimester

Geplaatst in: lifestyle 1

Het is zover, ik ben aangekomen in de laatste twee weken van het 3e trimester en dat betekent dat er weer bijna een lief, klein baby’tje bij ons wordt geboren. De tijd is voorbij gevlogen, maar gelukkig heb ik het een en ander vastgelegd voor mezelf, want het lijkt me heel leuk om over een paar jaar te lezen wat ik ook alweer deed tijdens mijn tweede zwangerschap (zeker omdat de combinatie van een peuter en een eigen bedrijf voor een heel druk hoofd zorgt en ik heel veel vergeet de laatste tijd..). Benieuwd naar mijn andere favorieten bezigheden, de boeken die ik lees, en welke natuurlijke huidverzorging ik gebruik tijdens mijn tweede zwangerschap? Lees dan hier mijn favorieten van het eerste en tweede trimester!

Lezen.

Momenteel lees ik, verrassend, een boek over baby’s en slaap en regelmaat. Om mijn kennis weer een beetje op te halen en om wat nieuws te leren lees ik het boek van Ria Blom, ‘Regelmaat en Inbakeren’.  Echt een aanrader omdat de auteur je vertelt hoe regelmaat en duidelijkheid met betrekking tot slapen, voeden en spelen kan zorgen voor een ‘goed’ slapend en tevreden kindje. Tuurlijk, elke baby is anders (lees ook: 6 x weetjes over baby’s en slaap) en geen enkele regel is op elk kindje toepasbaar. Toch houd ik dit boekje op mijn nachtkastje als ons baby’tje er is, je weet maar nooit…

Dragen.

Het liefste draag ik nu de joggingbroeken van mijn man met een lekkere trui erop maar dit is niet echt representatief. Voor de keren dat ik nog een afspraak heb en er een beetje gekleed uit moet zien heb ik drie outfits die ook nog enigszins lekker zitten: een zwart jurkje, een flared jeans met gestreepte of een velvet legging met een oversized trui en laarsjes. Een scrunchie of haarband in en ik kan weer een beetje voor de dag komen. Droeg jij tegen het einde van je zwangerschap ook het liefste pyjama’s en kleding van je partner?

Doen.

Heel, heel veel opruimen. Dat doe ik het liefste momenteel. Ik heb aan het begin van mijn zwangerschap meteen een lijstje gemaakt met klusjes die nog op de planning stonden. Nu is het bijna overal in huis heerlijk opgeruimd en overzichtelijk. Naast het opruimen doe ik natuurlijk ook leuke dingen met Ollie, zoals schilderen, naar de bieb en voorlezen. Ik wil nog iets leuks met haar doen voordat het baby’tje wordt geboren, wie heeft er tips voor een leuk uitje met een meisje van 3? Als Ollie er niet is kijk ik naar The Goop Lab op Netflix (echt een aanrader) of werk ik aan nieuwe ontwerpen, iets waar ik normaal weinig tijd voor heb, maar wel heerlijk vind om te doen!

Smeren.

ik ben dol op natuurlijke huidverzorging (lees hier waarom ik koos voor natuurlijke huidverzorging tijdens mijn zwangerschap) en nu ik zwanger ben besteed ik nog meer aandacht aan mijn huid. Door invloed van hormonen is deze toch een beetje anders dan normaal en ook d huid rondom mijn buik verandert bijna elke week. Om een soepele en gezonde huid te houden smeer ik rijkelijke met crèmes, serums en oliën. Sinds kort ben ik groot fan van de gezichtsverzorging van het Letse merk Madara. Een heel betaalbaar en natuurlijk merk dat zicht richt op huid- en haarverzorging. Ik gebruik het SOS hydra repair serum en de SOS hydra re-charge cream voor een gehydrateerde huid. Daarnaast gebruik ik Skinfood van Weleda vaak als masker voordat ik ga slapen en smeer ik nog steeds rijkelijk met de zwangerschapsolie van Weleda.

Heb jij nog must haves of must to-do’s die elke zwangere vrouw moet weten? Laat het weten in de comments! Liefs, Kiki

  1. Nathan Boudreau
    | Beantwoorden

    Some genuinely interesting points you have written.Assisted me a lot, just what I was looking for : D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *