Tips om je beddengoed zo mooi mogelijk te houden

Geplaatst in: Interieurinspiratie 0

– De giveaway is gesloten –
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Marcels Green Soap. Ik schijf alleen over producten die ik zelf gebruik en waar ik achter sta.

De geur van een babyhuid is de fijnste en beste geur die er is als je het mij vraagt. En dan voelt de huid van je baby ook nog aan als een perzik, daar kan niks tegen op, toch? Om de tere en gevoelige baby-en kinderhuid te beschermen tegen harde, schadelijke stoffen en om je beddengoed zo mooi mogelijk te houden heb ik mijn tips verzameld voor het verzorgen van je beddengoed of het favoriete speelkleed van je kindje. Zodat je kindje en jij er zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Wassen

 • Sorteer je was op kleur zodat je hoeslakens en dekbed hoezen er niet uitkomen met een roze of blauwe gloed. Speelkleden was ik altijd apart vanwege de tussenvulling.
 • Beddengoed kun je wassen op 40 en 60 graden – bij een temperatuur van 60 graden weet je zeker dat je beddengoed hygiënisch schoon is. 30-40 graden is iets beter voor het milieu, maar soms wil je gewoon zeker weten dat je beddengoed echt goed schoon is.
 • Kies voor een wasmiddel zonder schadelijke stoffen, want beter voor de huid van je kindje(s) en voor het milieu. Ik was ons beddengoed altijd met de wasmiddelen van Marcel’s Green Soap. Wat ik zelf eigenlijk nooit deed, maar toch echt wel verschil maakt: was donker beddengoed met een dark wasmiddel en licht beddengoed met een wasmiddel voor witte was. Klinkt logisch, maar deze kleine dingen kunnen net het verschil maken.
 • Gebruik altijd zo min mogelijk wasmiddel (staat vaak wel aangegeven op de verpakking hoeveel je nodig hebt per wasbeurt).
 • Zorg ervoor dat je wasmachine niet te vol zit, hiermee voorkom je dat bijvoorbeeld je dekbed hoezen en kussenslopen niet goed schoon worden. Was bijvoorbeeld twee 1-persoons dekbedhoezen samen of 1 tweepersoons dekbedhoes met kussenslopen per wasbeurt.

Drogen

 • Is je was klaar? Haal beddengoed zo snel mogelijk uit de wasmachine. Natte was die lang in de machine blijft zitten gaat vaak muf ruiken.
 • Hang het te drogen aan de waslijn – zelf laat ik altijd alle was drogen aan de lucht, omdat dit op de lange termijn beter is voor de kwaliteit van je beddengoed. De speelkleden, kussens, wieg- en ledikantdekens van The Love Label kunnen niet in de droger i.v.m. de katoenen tussenvulling.
 • Wil je het wel drogen in de droogmachine? Doe dit dan voor 5 a 10 minuten en hang het vervolgens uit.
 • Als je je beddengoed in de tuin wilt laten drogen, keer het beddengoed dan binnenste buiten,. zodat het niet kan verbleken door de zon.

Verzorging

 • Wil je je beddengoed strijken? Zorg dan dat je het beddengoed binnenstebuiten keert. Zo raken eventuele prints niet beschadigd door de hitte van het strijkijzer.
 • Kijk op het wasvoorschrift van het beddengoed zodat je zeker weet dat je de goede stand te pakken hebt. Zonde als je beddengoed beschadigt raakt door een te hete stand.

Schone wasmachine

Met bovenstaande tips kan het niet meer mis gaan met je beddengoed, toch? Vergeet echter ook niet om zo nu en dan je wasmachine schoon te maken. Draai bijvoorbeeld elke maand een wasprogramma op 90 graden met een kopje azijn (zonder was erin!). Maak vervolgens af en toe de rubberen band van de wasmachine schoon, daar blijft vaak veel vuil achter waardoor je was op den duur ook minder fris en schoon uit de wasmachine komt. Vergeet ten slotte ook niet het wasmiddel bakje uit te spoelen en schoon te maken.

Marcel’s Green Soap

Hierboven gaf ik al aan dat ik altijd met het wasmiddel van Marcel’s Green Soap was, na heel veel wasmiddelen te hebben uitgeprobeerd is dit een echte winnaar.  Marcel’s Green Soap verkoopt schoonmaakmiddelen om verliefd op te worden en heeft drie beloften waarvan ik met 100% zekerheid kan zeggen dat ze deze nakomen: het ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het zit vol met natuurlijke ingrediënten. Hun motto is dan ook: “Clean your home, save the planet”. De producten worden niet op dieren getest en er wordt uitsluitend gewerkt met plantaardig ingrediënten waardoor alle producten veganistisch zijn. Daarnaast draagt Marcel’s Green Soap bij aan het terugdringen van de plastic soup: alle verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn voor 97% biologisch afbreekbaar. Een win-win situatie toch? Jij hebt heerlijk ruikende, schone was zonder dat het schadelijk is voor de planeet. Mijn favoriete geur wasmiddel is Vanille & Katoen. Een frisse geur die me doet denken aan een waslijn vol schone was in de lente.

Omdat ik jou wil laten ervaren hoe fijn deze wasmiddelen zijn (en hoe heerlijk ze ruiken) mag ik in samenwerking met Marcel’s Green Soap een fijn pakket weggeven met wasmiddelen.
Laat in de comments hieronder weten wat jouw gouden wastip is en wie weet kun jij (of je partner) binnenkort lekker gaan wassen met Marcel’s Green Soap wasmiddel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *