Mijn tweede zwangerschap - het eerste trimester

Mijn tweede zwangerschap – het eerste trimester

Geplaatst in: lifestyle 2

Als je The Love Label volgt op Instagram heb je wellicht al kunnen lezen dat ik in verwachting ben van een tweede kindje. Hieronder lees je wat mijn favorieten zijn van het eerste trimester op het gebied van kleding, boeken, podcasts en huidverzorging. Wie weet inspireer ik je!

Lezen

Ik ben dol op lezen, van persoonlijke ontwikkeling tot businessboeken. De laatste tijd lees ik echter weer veel over opvoeden en het ouderschap. Zo heb ik het boek Motherhood -a memoir of our firt year- van Carolijn Braeken op mijn nachtkastje liggen. Een prachtig boek waarin Carolijn haar gevoelens en gedachten over haar eerste jaar als moeder op papier heeft gezet. uit. Carolijn weet ook op een bijna poëtische manier je aan te zetten tot een meer duurzaam leven. Een fijn boek om jezelf cadeau te doen, of als kraamcadeau.

Grote zus

Voor Olivia, die natuurlijk grote zus wordt, kochten we het boek ‘9 maanden‘ van Courtney Adamo en Esther van leer van de bekende blog Babycino Kids. Met de mooiste illustraties wordt uitgelegd wat er allemaal gebeurt als er een kindje in mama’s buik groeit. Elke avond lezen we met Olivia een stukje uit het boek of kijken we naar de illustraties. Aanrader om op deze manier je kindje te betrekken bij je zwangerschap.

Luisteren

De laatste tijd ben ik helemaal into podcasts, omdat ik deze gemakkelijk kan luisteren terwijl ik bestellingen inpak of in de auto zit. Op dit moment luister ik vaak naar The Motherly podcast  van de blog  Mother.ly. Tijdens deze podcast komen, per aflevering, verschillende vrouwen aan bod, bekend en minder bekend. Creativiteit, het ouderschap en self-care, zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen. Ik vind de afleveringen heel lekker weg luisteren en erg interessant. The Motherly podcast kun je eenvoudig luisteren via Spotify.

Dragen

Nu mijn buik nog niet heel erg aanwezig is kan ik nog vrij veel oude kleding aan. Mijn favo outfit van dit moment is een jeans met een witte blouse, dat kan nog net.. Ook bloemenjurken en rokken (met iets van elastiek erin) met een trui of t-shirt vind ik heerlijk zitten en kan ik nog in ‘gewone’ maten kopen. Ik ben zo blij dat het weer herfst wordt, want ik draag niets liever dan een fijne trui met een rok of mooie jeans.

Mix van tweedehands en nieuw

De standaard zwangerschapskleding probeer ik zo lang mogelijk uit de deur te houden, maar als ik iets koop is dat vaak bij ASOS en tweedehands Levi’s scoor ik via United Wardrobe. Tip: past je favoriete jeans niet meer? Doe dan een elastiekje om het knoopje zodat de jeans nog wel bij elkaar wordt gehouden. Hierover heen moet je dan wel iets langs dragen, maar zo kun je wel langer je eigen kleding dragen.

Huidverzorging

Sinds onze vakantie in Italië ben ik, opnieuw, verslaafd aan NUXE huidolie. Ik kan niet genoeg krijgen van de geur en deze multi-purpose olie is te gebruiken als lichaams- en haarolie en parfum. Helemaal fijn is dat ie gemaakt is van 100% plantaardige oliën, dus ik kan met een gerust hart smeren en spuiten met deze olie zonder dat het schadelijk is voor mij en de baby.

/////////////////////////////

Had jij favoriete boeken, crèmes waar je geen genoeg van kon krijgen of kleding die je het liefste droeg toen je zwanger was? laat het me weten in de comments!

Mijn tweede zwangerschap - favorieten van het eerste trimester

 

2 Responses

  1. vurtil opmer
    | Beantwoorden

    Nice post. I used to be checking constantly this blog and I’m inspired! Extremely useful information specifically the ultimate phase 🙂 I take care of such information a lot. I was seeking this particular info for a very lengthy time. Thanks and best of luck.

  2. Kitap Alma Siteler En Iyi Kitap Satın Alma Siteleri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *