Kiki Hannah Bosch met dochter Olivia

Mother Love Stories x Kiki Hannah – founder van The Love Label

Geplaatst in: mother love stories 0

Mother Love Stories. Een ode aan vrouwen en moeders die hun hart volgen en hun dromen verwezenlijkten. In de komende weken lees je verhalen van verschillende, inspirerende vrouwen, allen moeders of aanstaande moeders met elk hun eigen unieke verhaal. Om deze rubriek te introduceren, lees je hieronder een interview met mij, Kiki Hannah, founder van The Love Label. Ik hoop dat je deze verhalen met veel plezier leest en dat ze je inspireren om ook je dromen na te jagen. Want wat is er mooier dan dat?

Kun je vertellen hoe The Love Label is ontstaan?

Al sinds ik me het kan herinneren ben ik gek op interieur, mooie stoffen en materialen. Tijdens mijn zwangerschap viel het me op dat de meeste kinderproducten niet echt interieur proof zijn. En omdat we het geslacht van ons kindje niet wilden weten, was het extra moeilijk om geschikt beddengoed te vinden. Ik miste zachte, natuurlijke stoffen, die zowel voor jongens als meisjes leuk zijn. Tijdens de zoveelste zoektocht, toen Olivia al was geboren, viel opeens het kwartje. Ik zocht producten die ik niet kon vinden, ben gek op stoffen en materialen en mijn droom om een eigen winkel te starten was nog steeds springlevend. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek.

Wilde je altijd al ondernemen?

Ja! Van jongs af aan speelde ik winkeltje, maakte ik hele klant systemen met bonnen en verbouwde ik mijn kamer tot kledingwinkel. Daar kon ik dagen mee bezig zijn. Ook ben ik van jongs af aan bezig met interieur en ik heb altijd in mijn hoofd gehad dat ik daar iets mee wilde doen. Jarenlang krabbelde ik allerleiideen op papier, maar op een gegeven moment besloot ik het gewoon te gaan doen. Ik heb bedrijfscommunicatie gestudeerd, en hoewel ik de studie heel leuk vond, vond ik de banen die ik daarna had totaal niet leuk. Ik kon er niet genoeg mijn creativiteit in kwijt en ik wilde graag zelf bepalen hoe en wanneer ik werk. Toen mijn contract bij mijn laatste werkgever niet werd verlengd en ik zwanger was, besloot ik al snel: dit is een kans. Na heel veel praten met mijn vriend en vrienden heb ik de stap genomen. In The Love Label kan ik al mijn passies kwijt; het maken van content (schrijven en beelden), werken met mooie stoffen en zelf alle vormgeving doen. Dat is echt een feestje.

Wat vind je het mooiste aan het ondernemerschap?

De vrijheid. Absoluut op nummer 1. De vrijheid om met Olivia op pad te gaan en van haar te kunnen genieten, nu ze zo klein is. En natuurlijk de vrijheid om alles zelf te bepalen voor The Love Label. Van de producten die ik ontwerp, de stoffen die ik gebruik, de manier waarop ik met mijn klanten praat, hoe ik mijn producten verpak en promoot. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb zelf de touwtjes in handen en dat vind ik heerlijk.

Wat zijn je favoriete werkzaamheden?

Oei, dat is moeilijk. Ik vind heel veel leuk om te doen, en dat is maar goed ook, want ik doe alles zelf. Van content marketing, tot productfotografie, administratie en stoffen inkoop. 1 van de leukste werkzaamheden is toch wel het uitzoeken en inkopen van stoffen, bedenken wat ik er van wil laten maken en mooie combinaties bedenken. Als ik een plaatje in mijn hoofd heb en ik het uiteindelijk op Ollies kamer zie liggen, dan word ik daar word heel blij van. Als vervolgens anderen het net zo mooi vinden als ik, dan is de cirkel rond. Daar doe ik het voor.

Tijdens je zwangerschap en kraamtijd kwam je op het idee van The Love Label. Kun je zeggen dat Olivia jouw leven heeft veranderd?

Absoluut. Het krijgen van een kindje is sowieso een ervaring die je leven verandert, maar door de komst van Olivia ben ik heel helder gaan zien wat ik wil doen. Door haar wil ik de beste verse van mezelf worden en alles eruit halen wat erin zit. Ollie leert mij om in het nu te leven. Door haar kan ik de kleine dingen in het leven ook meer waarderen. Kinderen zijn zo aards en puur, daar kunnen volwassenen veel van leren.

Hoe zorg je voor een werk/prive balans met een klein kindje en een eigen bedrijf dat je runt vanuit huis?

De balans is momenteel ver te zoeken. Ik weet dat het heel belangrijk is, maar met een dreumes en mijn enthousiasme voor The Love Label is de werk- prive balans niet in verhouding. Ik werk altijd als Olivia overdag slaapt, dat is zo’n 1,5 tot 2 uur per dag. Daarnaast werk ik s’avonds en in het weekend, als Jens thuis is en de zorg voor Olivia kan overnemen. 1 dag in de week, op donderdag, is Olivia bij haar opa en oma en kan ik een volledige dag besteden aan de The Love Label. 1 x in de twee weken komt hier ook de maandag bij. Dagen die hard nodig zijn om The Love Label te laten draaien. Om mijn hoofd rustig te krijgen probeer ik wel s’avonds te mediteren met de app Headspace. Daarnaast schrijf ik altijd minimaal 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben, dat is mijn avondroutine om met een leeg hoofd te gaan slapen (lukt niet altijd hoor). 2 x in de week probeer ik te sporten en ik 1 x in de week heb ik een spa avondje. Daar laad ik ook wel van op. Wat het ook zo moeilijk maakt om balans te vinden, is dat ik totaal afhankelijk ben van hoe Olivia zich voelt. Als ze ziek is of bijvoorbeeld niet wil slapen dan moet ik mijn hele planning omgooien. Soms kan ik dan s’avonds wat meer doen, of ik doe een dag helemaal niets. Die momenten zijn frustrerend, maar horen er ook bij. Ik ben in de eerste plaats moeder van Olivia en daarna komt The Love Label.

Balans in 2019

Voor 2019 ga ik wel proberen om meer op de balans te letten. Het combineren van een kindje en een bedrijf vind ik echt topsport en vereist veel structuur en discipline. Zo plannen we bijvoorbeeld onze maaltijden, ga ik vroeg slapen en kies ik er ook vaak voor om niet naar een etentje of feestje te gaan. Omdat ik de volgende ochtend fris wil zijn en 100% kan geven. Voor veel mensen klinkt dit misschien saai en als een sleur, maar wel nodig om te kunnen doen wat ik wil doen. Ik heb een droom en daar moet je veel voor doen maar ook laten. Laatst las ik ook nog een mooie quote die ik in 2019 vaker wil toepassen: “You can do anything, but not everything”. Ik weet steeds beter waar ik goed in ben en wat me minder ligt. Zodra er ruimte voor is, wil ik een aantal zaken gaan uitbesteden. Zo kan ik werken aan dat wat ik het leukste vindt en ook goed kan, en houd ik hopelijk meer tijd over voor ontspanning.

Moeder en dochter momenten

 

Als je tijd hebt, wat doe je dan het liefste?

Als ik een paar vrije uurtjes heb, mag ik van mezelf niet altijd meteen aan het werk gaan, dus dan maak ik een lekkere koffie en kruip ik nog even in bed of op de bank (Olivia slaapt slecht s’nachts dus ik kan alle uurtjes gebruiken). Dan lees ik een boek of tijdschrift. Vogue Living is mijn absolute favoriete magazine, daar haal ik zoveel inspiratie uit. Daarna ga ik uitgebreid douchen, kleed ik me aan, doe ik mijn favoriete sieraden om en ga ik naar buiten. Buiten de deur even koffie drinken, naar de markt, of naar het bos. Van de natuur krijg ik veel energie en inspiratie.

Het motto van The Love Label is “there is beauty in simplicity”. Van welke kleine dingen kun jij genieten?

Oh, zoveel! Ik houd heel erg van het familie leven. Cosy thuis, knus op de bank, de krant lezen, koffie drinken, samen naar het bos. En in de weekenden lekker ontbijten, lunchen of borrelen met vrienden en familie. De weekenden zijn echt heilig voor mij. Daarnaast kun je mij heel blij maken met frisgewassen beddengoed, koffie drinken in de zon, verse broodjes van de bakker, bloemen kopen op de markt, dat soort dingen. Heel simpel, maar juist in die kleine momenten zit voor mij het geluk.

Wat was het mooiste moment van 2018?

Er zijn veel mooie momenten geweest, maar het mooiste moment was toch wel toen ik een bericht kreeg van Marina van Maanen, van de woonblog Veel Woongeluk. Zij wilde met mij samenwerken voor haar stand op de VT wonen beurs. Ik was toen net zo’n drie maanden bezig, dus je kunt je voorstellen dat ik heel erg blij en enthousiast was dat ik voor zo’n grote klus werd gevraagd. Eenmaal op de beurs was ik ook wel overdonderd. Dat had ik toch maar even geflikt.

Wat zijn je plannen voor 2019?

Op prive gebied: Ik ga trouwen met mijn verloofde Jens, dus wij kijken heel erg uit naar onze bruiloft! Ook kijk ik uit naar een lange vakantie / huwelijksreis in de zomer, want we zijn al even niet meer weggeweest. Wat betreft The Love Label staat er veel leuks op de planning. Ik vind het ongelofelijk wat er in de afgelopen 6 maanden is gebeurt en kan niet wachten op 2019. Er komen nieuwe producten bij, ik ga een paar hele leuke samenwerkingen aan en een deel van de collectie is vanaf het voorjaar zelfs in andere winkels te koop. Dreams are coming true. Verder hoop ik met een business coach te kunnen gaan werken, voor meer focus en duidelijkheid. Als er dan nog tijd en budget is, zou ik ook graag een nieuw logo willen laten ontwerpen.

Wie is jouw grootste inspiratiebron?

Ik heb niet één inspiratiebron, maar ik heb de afgelopen maanden heel veel leuke vrouwen ontmoet die ook vanuit een droom en passie een eigen bedrijf zijn gestart. Zo leuk om like minded vrouwen te spreken, die tegen dezelfde problemen en struggles aanlopen als ik doe. Voor deze Mother Love Stories heb ik veel verschillende vrouwen gesproken, stuk voor stuk met een inspirerend verhaal. Ik hoop met deze rubriek dan ook andere vrouwen te kunnen inspireren om hun passies en dromen te volgen.

Waarom besloot je ‘Mother Love Stories’ te gaan maken?

Ik houd heel erg van schrijven en ik wilde iets anders doen met mijn blog. Niet alleen maar artikelen over mooie baby producten, of tips voor je babykamer. Ook leuke onderwerpen, maar ik wilde daarnaast artikelen schrijven met meer diepgang. Zoals ik hierboven al zei, heb ik zoveel leuke vrouwen ontmoet het afgelopen jaar. Vrouwen die mij inspireren, maar vast ook veel andere (vrouwen). Toen bedacht ik ineens: waarom ga ik deze vrouwen niet interviewen? Elke vrouw die ik heb geïnterviewd heeft haar eigen, unieke verhaal. Elk interview is bijzonder, maar wel totaal anders. Ik hoop hiermee andere vrouwen te inspireren om ook hun dromen na te jagen. Want dat is het mooiste wat er is.

Heb je een inspirerende quote, tip of advies aan vrouwen die ook voor zichzelf willen beginnen en hun dromen willen waarmaken?

Ik vind deze quote heel mooi: “What if I fall, oh my, but darling, what if you fly”?.
Er wordt vaak zoveel aandacht gelegd op wat er allemaal mis kan gaan, zo jammer. Want, wat als het wel lukt? Dat jouw idee, droom of passie datgene is waar heel veel mensen al jaren op zaten te wachten? Dat je je leven zo kunt inrichten zoals jij dat wilt? Ik had nooit durven dromen dat ik in een half jaar tijd al zoveel heb bereikt. Gewoon doen is misschien een cliché , maar wel zo waar. Als je het niet probeert weet je het nooit.. Begin klein. Elke dag een stapje en dan kom je er wel (of niet, maar dan heb je het wel geprobeerd).

met dank aan Elske Nissen Photography voor de fijne foto’s.

_________

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *